gerb 90

Електронни услуги

logo eservices

IMG 4716

 

Завърши едноседмичната програма, посветена на Деня на гр. Любимец. В дните от 22 до 28 август организаторите на празника - Община Любимец и НЧ „Братолюбие-1884“, подготвиха поредица от културни и спортни събития, различни забавления за деца и концерти, съобразени с предпочитанията на голяма част от хората от града.

Началото на тържествата бе поставено с детски празник „Щуро парти с игрите на Сонка - Бонбонка“. Повече от час и половина децата се забавляваха с танци и различни състезателни игри. В края на партито всяко дете имаше възможност да нарисува своята мечта върху фолио.

IMG 2298В дните от четвъртък до събота, в града гостуваха различни изпълнители и всеки в своя стил, допринесе за празничното настроение на хората. На 25 август, 100 кила и Маги Джанаварова създадоха експлозия от положителни емоции, танци и настроение. Със своето присъствие на сцената те предизвикаха истински фурор, а малки и големи танцуваха и се забавляваха.

IMG 2309На следващата вечер чаровната и талантлива Михаела Маринова представи песните си от албума с хитове "Стъпка напред". "Винаги ще има утре" бе посланието на Михаела Маринова към всички присъстващи. Младата певица бе придружавана от гост-музикантите Ангел Дюлгеров, Пламен Денчев, Радо Казасов и Евден Димитров , беквокали Катя Кръстева и Никола Стойков, а всички заедно успяха да завладеят публиката, която през цялото време аплодираше изпълнителите.

IMG 2372В незабравим музикален празник се превърна съботната вечер от празничната програма. Стоки бенд и сестри Диневи не само пяха, но и зарадваха публиката с кръшни български хора и песни от фолклорната съкровищница на Тракия и Странджа.

IMG 2403Повече от два часа любителите на хубавата българска музика се насладиха на прекрасните изпълнения, а голяма част от тях се включиха и в извилото се дълго хоро.

IMG 4d01ec468cc0fd252573cfb9219bd29c V

Кулминация на празничните дни бе състоялата се на 28 август 2022 г. /неделя/ Света божествена литургия в храм „Свето Успение Богородично“ в Любимец. Тя бе водена лично от Негово Високо Преосвещенство Митрополит Киприян в съслужение с множество духовници от Старозагорска митрополия, Доростолска /Силистра/ митрополия и от цялата страна.

kmet moshti Trifon 22Освен литургия за здраве и благоденствие на хората от общината, в църквата пристигнаха и мощите с иконата на Св. вмч. Трифон, които ще останат в църквата завинаги. Те са специален дар от Доростолската митрополия. Всички присъстващи получиха Архиерейско благословение.